La Creu de Cerdanyola i la Creu de Terme

Com hen dit en algunes ocasions en aquest bloc, a Mataró la festa de la Santa Creu era molt celebrada.







Els nens i nens engalanaven tabernacles, sortien al carrer, la Creu de Terme ( que ara és a l aplaça de Santa Anna) es guarnia i s'il·luminava amb motiu de la festa...


Altres municipis propers anaven en processó fins la Creu de Terme, ja que era una element de benedicció del poble, enterraven creus als camps com a símbol de fertilitat o moltes altres coses.Ja després de la Guerra Civil, Mataró va tenir una altre Creu: la Creu del Turó de Cerdanyola. Va ser una donació del Diari Mataró, i que al llarg del temps ha tingut el nom popular de "La Montaña de la Cruz".


Aquesta Creu corona la ciutat de Mataró, i concretament el barri de Cerdanyola, la qual ha estat motiu de diferents cartells a la ciutat, entra d'altres la de la Processó de Dijous Sant fa uns anys. 


Aquest 2018 nens i nenes de Mataró donaran continuïtat a una festa que es remunta fa molt de temps i que era recollida inclús en el costumari català d'en Joan Amades. Bona entrada al mes de maig, al mes de la Santa Creu, de comunions i molt més.


Entradas que pueden interesarte